måndag 21 september 2009

Kura skymning



Jag har kurat skymning.
Ute är det redan mörkt.Snart faller löven,kvar blir bara nakna träd och buskar.
Tänk! Redan finns en liten sovande knopp.Fantastiskt!
Jag ser framför mig glittrande vatten och uteserveringar.
Nu, kan man ju tro att jag
under vintern, ska bli smal om midjan som en vidja. Ack nähääädå,det är bara att sätta sig på inneserveringarna och istället för in, titta ut.Så är den risken eliminerad.
Utbudet av det mest förbjudna är detsamma.Dignade fat!!!Att ett glas förhindrar mig från ett brådstörtat överfall, är på både gott och ont.Om jag finge sitta bland alla godsaker en ynka gång bara.Detta fossande av kakor och bullar,fick mig säkerligen att gå långa omvägar i fortsättningen.
Dessutom. Ett illamående av värre slag, hade utlösts bara vid ordet: Cafè! Det bästa av ALLT! DÅ! Men först DÅ! Hade min midja konkurrerat med synålens.Nåja, stoppnålen då.Om vi nu ska vara petnoga.

Dessutom är det jättegott med varm choklad och GRÄDDE!
Speciellt när midvinterns köld är hård, endast tomten är vaken.
Att ha något att skylla på är inte så dumt.Att mumsa av hjärtats lust och av allehanda läkerheter, blir misstänkt lik en förförisk tango.Och magen ja, den fortsätter antagligen att likna en zebra. Randig efter sommarens solande, sittande.Gamla tanter ska vara runda och gå ankliknande, har jag kanske läst i någon vetenskaplig rapport.
Jooo,jo, jag kan ha misstagit mig därvidlag.Det gällde kanske inte gamla tanter.Utan gamla farbröder.Nu sjunger vi i kör....Runda maaagarnas lov.

2 kommentarer:

  1. MMmm vad gott med Varm oboy & grädde! Man kanske skulle gå ut i köket & fixa det :-) Kramisar

    SvaraRadera
  2. Hihi du är ju för härlig! Jag tar med gärna lite varm choklad med grädde ;)
    Kram

    SvaraRadera